Opera din Oslo by Snøhetta

10-09-2015

Snøhetta a castigat in 2010  Marele Premiu in cadrul Premiilor Europene pentru Spaţiul Public Urban cu proiectul Operei din Oslo.

Aceasta este mai mult decât o clădire: este un loc de intalnire, un spatiu profund urban.  O serie de rampe din marmura asigura accesul pe acoperisul ce functioneaza si ca spatiu de spectacol, ca loc de plimbare si de observatie a fiordului din apropiere.

 Ideea de la care s-a plecat este cea a unui iceberg adus de valurile marii pe tarmul fiordului. Ferestrele enorme de la nivelul strazii permit celor din exterior sa poata vedea in interiorul cladirii; pe timpul noptii, cladirea functioneaza ca un urias felinar. Sticla Stopray a fost aleasa pentru functiile complexe pe care le asigura: izolatie termica in timpul lungilor nopti scandinave, transparenta si neutralitate a culorii. Pentru a maximiza transparenta peretilor s-a luat decizia de a folosi pentru constructia montantilor de sticla, de pana la 15 metri inaltime sticla cu continut scazut de fier.

In scurt timp de la deschidere, cladirea Operei din Oslo a devenit un loc extrem de indragit de rezidenti si unul din simbolurile capitalei Norvegiei.

 

Inapoi
Informatii produseContactati-neIntrebati-ne

LATEST NEWS